Over ons

Wie zijn wij?

“Wij zijn Marije, Hilde, Wil en Wendy en met vieren zijn we de eigenaren van de Hapertse Hofdame.

We verkopen Hallmark ansichtkaarten, kantoorartikelen, boeken en spelletjes en een divers aanbod van cadeau artikelen. In onze winkel verhuren we kastruimte aan mensen die een webwinkel hebben of iets maken (creatief). En natuurlijk onze skyline producten.”

over-ons-viertjes
hoe-het-was
winkel-verbouwing-leeg

Hoe het is begonnen…

“De Hapertse Hofdame is in mei 2022 vanuit sociaal oogpunt opgericht door Marije en Hilde.

Toen de Novy in Hapert destijds besloot om te stoppen, hebben zij het initiatief genomen om (een deel van) de service van Novy over te nemen en zo te behouden voor de inwoners van Hapert. Het belangrijkste doel voor hun was om het dorp Hapert levendig te houden.

Vanaf de eerste dag is gewerkt met het concept van huurders. Hier zit in eerste instantie ook een sociale gedachte achter: De kleine ondernemer kan via dit concept op een eenvoudige manier meer zichtbaarheid creeren voor hun producten.

In de begintijd werden Marije en Hilde geholpen door een aantal enthousiaste vrijwilligers, die om beurten een aantal uren per week kwamen helpen om de winkel te bemannen. Zelf waren ze ieder drie dagen in de week aanwezig. De andere dagen van de week waren ze daarnaast nog druk met hun reguliere baan en uiteraard met het ondernemerschap om de winkel draaiende te houden.”

Hoe is het nu…

“Na ruim twee jaar op deze manier werken, kwamen Marije en Hilde tot de conclusie dat het zo toch wel allemaal erg druk was. De werkweek bestond voor beiden inmiddels uit meer dan zes dagen. Ze hebben toen besloten dat het tijd was om versterking te zoeken, en die is in juli 2023 gekomen met Wil en Wendy. Doordat de winkeldagen nu over vier personen verdeeld kunnen worden, is het voor ons allemaal goed te combineren met onze andere bezigheden.

Inmiddels was het ook duidelijk dat het meestal niet nodig is om met twee mensen in de winkel te staan. Gaandeweg hebben we afscheid genomen van bijna alle vrijwilligers en draaien we de meeste dagen alleen. We zijn alle vrijwilligers heel erg dankbaar!

Qua assortiment is er ook wel wat veranderd. Beetje bij beetje zijn we dat steeds verder gaan uitbreiden. Zo vind je tegenwoordig ook onder andere spelletjes, puzzels, speelgoed en snoepcadeautjes bij ons. Ons assortiment wordt regelmatig uitgebreide en aangepast, zodat we de klanten kunnen blijven verrassen. Het is dus altijd de moeite waard om regelmatig bij ons binnen te lopen.”

winkel-buiten-schappen